Dunia

“Alamat Tu Tak Wvjud” 30 Rider F0odPanda Kena ‘Praank’, Ada Individu 0rder Banyak Makanan ‘Suka-Suka’

Ini bukan kali pertama sebab sebelum ni pun pernah jadi kes macam ni. Menurut WOBrider Food Panda di Thailand telah ditipu oleh individu tak dikenali baru-baru ini.

Sebelum ni ada kisah pemilik restoran terpaksa tanggung kerugian lepas ada pelanggan pesan beberapa mangkuk mi tapi end up dorang prank je. Ada juga kes prankster tinggalkan penjual lepas order 20 burger.

Tapi kisah di Thailand ini pula lain sikit. Difahamkan, individu tersebut telah buat 80 order yang berbeza tapi menggunakan rider yang berbeza. 

Seramai 30 orang rider penghantar makanan telah dihubungi untuk membuat penghantaran kepada satu alamat yang sama (alamat tak wujud).

Bila sampai di lokasi, tiba-tiba mereka terkejut sebab masing-masing berada di tempat yang sama dengan makanan yang sepatutnya dihantar. Ketika itulah mereka sedar sebenarnya individu tersebut telah menipu.

Gambar ketika kejadian viral di internet menunjukkan banyak makanan dan minuman yang telah dipesan itu. Laporan polis telah pun dibuat dan kes ini sedang dalam siasatan.

Harap orang tu cepat cepatlah kena tangkap!

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : gempak/ klm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *