Keluarga

(Al-Fatihah) Selang Sehari, Dua lbu Muda Menlnggal Dunia Lep4s Bers4linkan Anak Sul0ng.

Has.rat bagi menatap wajah zuri.at tercinta tidak kesampaian apabila segala-galanya sudah tertulis untuk mereka yang telah dipanggil mene.mui pencipta-Nya.

Itu kisah peng0rbanan dua ibu muda yang ditak.dirkan menin.ggal dunia selepas mela.hirkan cahaya mata sulung masing-masing.

Allahya.rham Umi Afiqah Alhanis Mohd Azmi, berusia 26 tahun menin.ggal dunia selepas mela.hirkan bayi perempuan di H0spital Sultan Ismail Petra, Kuala Krai pada 15 Ogos lalu aki.bat k0mplikasi dalaman.

“Sungguh hebat jihad & syahid buatmu adik iparku. Allah telah janjikan se0rang puteri apabila dila.hirkan nanti namun peme.rgianmu, Allah sahaja yang mengetahuiNya..

“Perginya dirimu amat dirasai oleh semua orang. Lina.ngan air ma.ta membasahi bila mengenangkanmu. Sesungguhnya aku berd0a agar dikau tenang disana dan ditempatkan di kalangan orang yang beriman,” luah Mohd Azhar Azmi.

Sementara itu, Allahy.arham Noor Syahira Azizi, berusia 21 tahun menin.ggal dunia pada 16 Ogos lalu selepas 10 hari mela.hirkan ba.yi lelaki di H0spital Tengku Ampuan Rahimah, Klang.

Menurut pihak pengurusan jena.zah Mr Wan Cai Official, arw.ah dalam keadaan n0rmal selepas bersa.lin namun kesiha.tannya tiba-tiba mer0s0t sebelum dise.rang sa.wan serta hila.ng ingatan sehingga k0ma.

“Dokt0r mendapati 0tak ibu muda ini sudah lagi tidak berfu.ngsi selepas berta.rung nya.wa.. Akhirnya arw.ah menghe.mbuskan na.fasnya yang terakhir..

“Berakhir juga satu penderi.taan.. Terhenti sudah segala kesa.kitan.. Perginya se0rang isteri dan insan yang dicintai.. Terpu.tus sudah kasih sayang di antara si suami dan si isteri,” kongsinya.

Al-Fatihah dan salam tak.ziah buat kedua-dua keluarga arw.ah. Sem0ga r0h mereka dicuc.uri rahmat dan diletakkan di syurga Allah SWT.

Sumber : news

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *