Semasa

(Al-Fatihah) Pelajar UlTM Ditemui Menlnggal Dunia Di Dalam Bilik K0lej.

Kep.aIa Batas : Se0rang Pelajar UITM Kep.aIa Batas Pulau Pinang dite.mui menin.ggaI dunia pada 28 Januari lalu oleh rakan sebiliknya.

Ma.ngsa Nur Akmal Syakirin Azmi,21,Pelajar Dipl0ma Pr0gram 0f Nursing UiTM Kep.aIa Batas di hantar ke Jab.atan F0rensik H0spital Kep.ala Batas untuk tinda.kan lanjut dan mengesahkan pu.nca kema.tian arw4h secara menge.jut.

Setelah segala urusan di Jaba.tan F0rensik termasuk be.dah sia.sat selesai pihak H0spital megesahkan pu.nca kema.tian ma.ngsa disebabkan 0vari pe.cah dan dija.ngkiti ku.man menjadi pu.nca kema.tiannya.

Jena.zah arw4h adik Nur Akmal Syakirin Azmi diuruskan oleh pihak UKVJ Pulau Pinang untuk dibawa pulang ke Dungun Terengganu dengan kerjasama UKVJ Kelantan.

Jena.zah pelajar UITM KepaIa Batas yang diamanah kepada UKVJ Kelantan sela.mat dikembaIikan kepa.ngkuan ibu bapanya, Allahy4rhamah Nur Akmal Syakirin Binti Azmi tiba dikediaman keluarganya sekitar jam 03.30 pagi tadi.

Terima kasih buat 2 rakan UKVJ Kelantan kerana menunaikan permintaan dari pihak keluarga arw4h,Jena.zah yang tiba dialamat Tanjung Pagar Dungun Terengganu disambut dengan suasana kese.dihan.

Anak kedua dari tiga orang adik beradik ini adalah pelajar UITM Kep.aIa Batas, kema.tiannya disedari oleh rakan sebiliknya pada 28 januari yang lalu sekitar jam 09.50 pagi.

Jena.zah pelajar berusia 21 tahun ini telah dibawa ke H0spital KepaIa Batas untuk dibe.dah sia.sat,Hasil be.dah sia.sat yang dilakukan mendapati 0vari pe.cah dan dija.ngkiti ku.man menjadi pu.nca kepada kema.tiannya.

Perjalanan tera.khir dari utara ke pantai timur membawa pulang jena.zah anak muda ini telah pun rakan2 saya bantu,Semoga ada pahala yang diterima buat rakan2 saya yang terli.bat memudahkan urusan arw4h.

Salam T4kziah kepada Keluarga Pelajar, di atas kehiIa.ngan anak iaitu Nur Akmal Syakirin Binti Azmi, Pelajar Semester 5 Pr0gram Dipl0ma Kejurura.watan, Fakulti Sains Kesih.atan, UiTM Pulau Pinang Kampus Bertam atas kembaIinya ke rahmatuIIah pada pagi Jumaat 28 Januari 2022 – Amin Zaki.

Semoga pahala untuk penyumbang2 kami juga turut bertambah,Aamin Ya Mujib.

Semoga keluarga Nur Akmal Syakirin ta.bah. Moga r0hnya ditempatkan dikalangan orang beriman dan beramal soleh. Al fatihah.

Sumber : UKVJ PulauPinang , Mr Wan Cai 0fficial.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *