Viral

Adik b0ngsu Ezad Lazim m3ninggal dunia Selepas Seminggu ditldurkan.

Kuala Lumpur : Penyanyi, Ezad Lazim, 42, reda dengan peme.rgian adik bongsunya, Mohd Rizal Mohamad Lazim, 35, yang meninggal dunia ak.ibat jang.kitan kuman dalam dar.ah jam 3 petang, hari ini.

Mohd Rizal yang dira.wat di H0spital Sultanah Bahiyah, Alor Setar, Kedah, sejak minggu lalu diti.durkan oleh doktor kerana jantung bergerak laju serta dikesan ada jangk.itan kuman dalam dar.ah pada 18 September lalu.

Ezad ketika dihubungi berkata, dia reda dengan pemer.gian itu dan ketentuan Allah buat Allahya.rham adiknya.

“Saya tak dapat pun berjumpa arw.ah walaupun sudah sampai ke Kedah, semalam. Ahli keluarga saya yang lain juga tidak dapat melawat arw.ah sepanjang dia sa.kit dan diraw.at di h0spital,” katanya kepada Harlan Metr0.

Menerusi lap0ran Harlan Metr0 sebelum ini, Ezad memaklumkan adiknya itu dimasukkan ke h0spital berkenaan selepas kurang sihat hampir sebulan aki.bat demam yang tidak menentu, namun ia bukan disebabkan jang.kitan C0vld-19.

Allahy.arham Mohd Rizal yang masih bujang bekerja sebagai kakitangan kebudayaan di Universiti Utara Malaysia (UUM), Sintok.

Mohd Rizal juga tinggal bersendirian selepas ibu bapa mereka menin.ggal dunia.

Ezad berkata, peng0rbanan Allahy.arham pada keluarga sangat besar kerana menjaga ibu bapa di kampung sehingga bapa mereka menghe.mbuskan naf.as terakhir pada 2019 dan ibu pula pada Ogos tahun lalu.

Sumber : c3mpedakche3se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *