Semasa

“Abang Ngah Semp4t Mer4ngkak Ke Bilik Saya..” Pelajar UlTM Menlnggal Dunia, Pendar4han Dalam Kepala.

KUALA NERUS : Pelajar Universiti Tekn0logi Mara (UiTM) Jengka, Muhammad Adham Hazlm Mohd Rizaini yang menin.ggaI dunia malam tadi dipercayai aki.bat pendar.ahan dalam ke.paIa dikatakan sempat mera.ngkak ke bilik tldur ibu bapanya untuk meminta toI0ng agar dihantar ke h0spital.

Bapanya Mohd Rizaini Ghazali, 51, berkata kehiIa.ngan anak kedua daripada lima beradik itu amat menge.jutkan kerana arw4h tidak mempunyai sebarang penya.kit.

“Cuma beberapa hari kebelakangan ini arw4h ada mengadu sa.kit ke.paIa, kira-kira jam 5 pagi semalam abang ngah (panggilan untuk Muhammad Adham Hazim) mera.ngkak ke bilik saya dan isteri (Ros Fazilah Salleh, 46).

“Abang ngah menga.du kepa.Ianya terlalu sa.kit dan meminta kami membawanya ke h0spital. Kami terpa.ksa meminta pertoIongan jiran untuk menga.ngkat abang ngah ke kereta,” katanya ketika dite.mui pemberita di kediamannya Kampung Bukit Berangan, Tep0h di sini hari ini.

Muhammad Adham Hazim, 21, pelajar Diploma Kejuruteraan Awam, Fakulti Kejuruteraan Awam, Cawangan Pahang disahkan menin.ggaI dunia pada jam 10.52 malam tadi ketika menerima rawa.tan di H0spital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ).

Mohd Rizaini berkata d0ktor memak.lumkan bahawa hasil lmbasan tom0grafi berk0mputer (CT $can) terhadap Muhammad Adham Hazim menun.jukkan dua ura.t pada bahagian belakang dan atas kepa.Ianya pu.tus hingga berlaku penda.rahan.

Katanya, arw4h sebelum ini gemar ti.dur Iewat malam untuk menyiapkan tugasan dan mengulang kaji bagi mengha.dapi peperiksaan akhir dua minggu lagi.

” Abang ngah se0rang yang suka belajar dan setiap hari beliau akan membahagikan masa belajar serta mengen.dalikan perniagaan atas talian yang dilakukan secara sambilan,” katanya.

Jena.zah Muhammad Adham Hazim selamat dikebu.mikan di Tanah Perku.buran Islam Kampung Bukit Berangan, Tep0h pada jam 11 pagi tadi.

 

Sumber : BERN4MA , sk / db0ngk4r

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *