Keluarga

Guru Besar Sekeluarga M4ut SUV Bert3mbung Dengan Bas Ekspress.

DUNGUN : Tiga beranak term.asuk se0rang kanak-kanak berusia 10 tahun m.aut selepas kenderaan utiliti sukan (SUV) yang din.aiki mereka berte.mbung dengan sebuah bas ekspres di Kil0meter 25, Jalan Paka-Al Muktafi Billah Shah (AMBS) di sini petang tadi.

Dalam keja.dian kira-kira pu.kul 3.10 petang itu, Mohd. Zuki Yusof, 44, yang merupakan guru besar Sek0lah Kebangsaan Ketengah Jaya 2 bersama isterinya, Nur Farraheeda Ali Khan, 41, meni.nggal du.nia di l0kasi keja.dian.

Anak pasangan itu, Nasyreen Umayra Mohd. Zuki pula menghe.mbuskan na.fas tera.khir ketika dira.wat di Kli.nik Kesih.atan Ketengah Jaya kira-kira pu.kul 6.20 petang.

Se0rang lagi anak mereka, Damia Irdina, 13, yang turut pa.rah kini menerima raw. atan di H0spital Dungun.

Kemala.ngan itu diperc.ayai berl.aku apabila kereta Subaru yang dipa.ndu Mohd. Zuki dari arah Paka tiba-tiba hila.ng kawa.lan ketika di selek0h hingga menyeb.abkan kenderaan tersebut berte.mbung dengan sebuah bas dari arah bertent.angan.

Aki.bat pelan.ggaran itu, kenderaan empat beranak berkenaan rem.uk dengan ma.ngsa ters.epit dan terpa.ksa dikeluarkan pih.ak b0mba.

Ketua Balai B0mba dan Penyel.amat Bandar AMBS, Zul Husni Abdul Rahman berkata, enam angg0ta ke l0kasi keja.dian selepas menerima pan.ggilan kecem.asan kira-kira pu.kul 3.14 petang.

“B0mba mengambil masa kira-kira 15 minit untuk mengel.uarkan ma.ngsa yang sudah menin.ggal du.nia yang terse.pit di tempat duduk hadapan,” katanya.

Sumber : Utus4n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *