Semasa

3 M4ut Dalam Kemal4ngan Tragls Kereta Bert3mbung Kereta.

Kuantan : Tiga lndi.vidu m.aut manakala empat lagi cede.ra dalam kemaI.angan membabitkan dua kenderaan di Jalan Kuantan-Maran berha.mpiran pusi.ngan U Batu 3, Tanah Putih, di sini malam tadi.

Mereka yang meni.nggaI du.nia ialah Adzarul Fadzlie Ahmad Roki 33, Azura Iskandar Mohamad, 32 dan Nur Izara Al Aishah, 5.

Empat terced.era, Mohd Fairus Md Yusof , 40; Mohamad Al Hafiz Ikram Mohd Fairus, 11; Nurul Al Aziana Ashikin, 10 dan Mohamad Al Alif Ikmal, 9.

Ketua Jab.atan Sias.atan dan Penguatku.asaan Trafik Pahang Superintendan Kamarulzaman Jusoh berkata, kemaI.angan diperc.ayai berl.aku pada 11.30 malam apabila Prot0n Iswara dipandu Adzarul Fadzlie dari arah Gambang menghala ke Kuantan.

Katanya, ketika tiba di l0kasi, kereta ma.ngsa diperc.ayai hiIa.ng kawaIan dan berge.seI dengan Prot0n Saga yang dipandu Mohd Fairus, dinaiki bersama isteri dan empat anaknya.

“Aki.bat peIan.ggaran itu, kedua-dua kenderaan terba.bas ke bahu jalan di sebeIah kiri yang menyeb.abkan kereta Proton Iswara terba.kar.

“KemaI.angan itu menyeb.abkan tiga ma.ut iaitu pemandu Prot0n Iswara menin.ggaI dunia aki.bat terba.kar di seluruh ba.dan, manakala dua penumpang Prot0n Saga, Azura Iskandar dan Nur Izara Al Aishah menin.ggaI du.nia aki.bat menga.lami keceder.aan di kep.aIa.

“Ma.ngsa cede.ra dibawa ke H0spital Tengku Ampuan Afzan (HTAA), di sini untuk raw.atan,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Kamarulzaman meminta kerjasama sak.si awam yang melihat keja.dian untuk tampil bagi memb.antu sias.atan ke.s berkenaan.

Katanya, ke.s itu disia.sat mengikut Sek.syen 41(1) Ak.ta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.

Sementara itu, Penolong Pengarah 0perasi Jabatan B0mba dan Penye.lamat Malaysia (Pahang), Ismail Abdul Ghani berkata, seramai 16 pegawai dan angg0ta daripada tiga BaIai B0mba dan Penye.lamat (BBP) Indera Mahkota, Kuantan dan Taman Tas ke l0kasi sebaik dimaklum keja.dian pada 11.34 malam.

“Keku.atan l0gistik memb.abitkan dua jent.era FRT dan satu jent.era EMRS,” katanya.

Salam t4kziah buat keluarga yang terli.bat. Semoga ta.bah atas kehiIa.ngan insan tersayang. Al fatihah

Sumber: hm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *