Keluarga

Sebak, Akhlrnya Adam Zlkri ‘Pergi’ Diatas Pangkuan lbunya.

Al0r Setar : Ba.yi lelaki yang menghi.dap ka.nser 0tak tahap empat menin.ggaI du.nia di H0spital Sultanah Bahiyah (HSB), di sini, semaIam seIepas ketum.buhan di kep.aIanya semakin mere.bak.

Ibunya, Nurul Asyikin Mustafa, 26, berkata, anaknya Muhammad Adam Zikri Mohamad Zainal, 12 bulan, menin.ggaI du.nia di pangk.uannya pada 2.25 petang semalam.

“Pada jam 12.46 tengah hari d0ktor menghubungi saya mema.klumkan 0ksigen anak semakin tu.run dan keadaannya naz.ak, serta meminta kami ke h0spital.

“d0ktor melakukan imba.san di kep.aIanya dan mendapati ketu.mbuhan dia sudah mere.bak dan mudah berda.rah, sudah tiga kali menjlani rawa.tan kim0terapi namun ia tidak berke.san,” katanya yang tinggaI di Kampung Nawa, P0kok Sena dekat sini.

Ibu kepada dua 0rang anak ini berkata, Adam Zikri sepatutnya menja.lani pembe.dahan mene.buk Ie.her minggu lalu bagi membantu pernaf.asan namun sudah dua kali ditun.da kerana keadaan kesiha.tannya tidak mengi.zinkan.

Katanya, sebelum ini dia dan suami Mohamad Zainal Mohd Khamis, 29, menaruh harapan anaknya akan dibenarkan pulang selepas pembe.dahan terbabit namun tidak kesampaian.

“Anak saya pergi ketika di pangk.uan saya, saya nampak dia sangat tenang ketika menghem.buskan naf.as tera.khir.

“Sebagai ibu saya reda, dia sudah Iama mende.rita, Allah lebih sayangkan dia… Terima kasih kepada banyak pihak yang membantu saya sekeluarga selama ini,” katanya.

Jen.azah Adam Zikri selamat dikebu.mikan di tanah perku.buran Kampung Mener0ng, Pokok Sena kira-kira jam 6 petang semalam.

Sebelum ini, Adam Zikri dira.wat di Un.it Raw.atan Rapi Ne0natal (NlCU) HSB sejak 23 Mei lalu.

Media meIapprkan pasangan suami isteri pi.Iu melihat ba.yi lelaki mereka diu.ji menghi.dap penya.kit kan.ser 0tak tahap keempat dan d0ktor menjengkakan dia dapat hidup setahun lagi.

Adam Zikri sudah menjalani dua kali pembe.dahan dan juga kim0terapi selepas penya.kitnya itu dike.san pada 29 Mac lalu apabila mengalami de.mam berpanjangan dan mun.tah.

Bapanya, Mohamad Zainal, yang bekerja sebagai tukang rumah tidak mempunyai pendapatan tetap, selain anak sulung mereka Nur Arriana Zarrisha, 4, menghi.dap kan.ser tiri0d sejak Iahir.

VIDEO KLIK DISINI

Salam t4kziah dan al fatihah.

Sumber : hm / db0ngk4r

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *