Semasa

0perat0r Kilang Menlnggal Dunia Dihemp4p K0tak Seber4t 5.5 tan.

Jasin : 0perat0r kiIang Ielaki menin.ggaI dunia selepas dihem.pap k0tak berisi kaca sebe.rat lebih 5.5 tan di sebuah kilang, di sini hari ini.

Ketika keja.dian, ma.ngsa Muhammad Umar Mohd Shahid, 23, dikatakan sedang melakukan kerja menyusun dan mengikat k0tak berkenaan di dalam k0ntena.

Ketua P0Iis Daerah Jasin Deputi Superintendan Mispani Hamdan berkata, pihaknya dimaklumkan keja.dian oleh pasukan b0mba dan penye.Iamat pada 8.10 pagi.

“Siasa.tan dibuat mendapati, ketika keja.dian ma.ngsa sedang mengikat k0tak di dalam k0ntena, tetapi dia dipercayai terIan.ggar kayu pena.han yang menyebabkan k0tak itu menghem.papnya,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Menurutnya, ma.yat ma.ngsa kemudian dihantar ke Jabatan F0rensik H0spital Jasin untuk dibe.dah sia.sat dan ke.s dikIasifika.sikan ma.ti menge.jut ($DR).

Sementara itu, Ketua BaIai B0mba dan Penyel.amat (BBP) Jasin Bestari, Penol0ng Pengua.sa B0mba Rahizam Ruzali berkata, sepasukan 12 angg0ta ke l0kasi keja.dian sebaik menerima makIumat.

“Difahamkan ma.ngsa berada di dalam k0ntena bersama pemandu f0rklift sebelum dihe.mpap k0tak berisi kaca itu.

“Pasukan mengambil masa kira-kira satu jam untuk mengaIihkan sisa dan ia dilakukan berha.ti-ha.ti bagi menge.Iakkan kaca terkena ma.ngsa serta boleh menyebabkan kecede.raan yang lebih te.ruk,” katanya.

Rahizam berkata, ma.ngsa dite.mui selepas semua kaca dialihkan dan pegawai perub.atan mengesahkan ma.ngsa sudah menin.ggaI dunia.

Salam t4kziah buat keluarga Allahy4rham Umar. Semoga ta.bah atas kehiIa.ngan insan tersayang. Al fatihah

Sumber : hm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *