Keluarga

Umur 36, nikah laki 68 thn. 7 thn, tp tak disentvh. Minta cerrai ditolak. Akhlrnya aku mengaku berziina

Foto sekadar hiasan.Perkahwinan dengan Zamarul (bukan nama sebenar) bukanlah perkahwinan pertama buat Aida (bukan nama sebenar), 45. Wanita itu mengenal erti kehidupan berumah tangga sejak berumur 16 tahun lagi, malah dia sudah menimang dua cahaya mata seawal pada usia 18 tahun. Genap usianya 36 tahun, Aida sudah berkahwin kali ketiga selepas dia bercerrai dengan suami…

Keluarga

Abah selalu sangat mimpi benda ni pecah. Tergamam mlam tu juga terbongkar semuanya bila abah check kat badan ank ternampak sesuatu. Akhirnya ini yang berlaku buat ank dia menyesal seumur hidup

Gambar sekadar hiasan. Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Selama ni aku just baca je confession dan buat pertama kali dalam hidup aku, aku nak story tentang hidup aku yang hanya orang terdekat dengan aku yang tahu. Yang sudi baca, Terima Kasih aku ucapkan. Moga bermanfaat dan bagi kekuatan meneruskan hidup untuk yg senasib dgn aku. Okey…

Dunia

Jumpa Jodoh di TikTok Terus Kahwin, Wanita Ini Ceritakan Perkenalan Dengan Suami

Beberapa hari lepas tul4r satu klip video yang memaparkan seorang wanita muda berusia 22 tahun bersama suaminya yang berusia 68 tahun, menjadi tul4r di media soslal. Perkongsian tersebut sekali gus menimbulkan pelbagai re4ksi dalam kalangan netlzen yang rata-ratanya tidak menyangka dan sukar percaya lantaran jarak umur pasangan berkenaan yang terlalu jauh. Walau bagaimanapun, mungkin ramai…

Dunia

Orang Ramai Selar Strategi Marketing Produk Ini Tidak Sen0n0h Sel4mba Tayang Benda Tak Patut

Sekarang ini terlalu banyak lambakan produk kesihatan dan kecantikan di pasaran dan media sosial. Sebagai seorang pengguna bijak, diharap kita semua tidak mudah tertipu dengan pelbagai kaedah promosi melampau sesuatu produk. Dah banyak kali kita lihat, produk-produk lokal yang viral kat media sosial ni telah menggunakan teknik berunsur lucaahh demi mendekati pembeli. Terang-terang teknik marketing…

Dunia

Ayu Sangat. Nenek 90 Tahun Cakap Dengan Dialek Unik. Tapi Lain Pula yang Jadi Pujian

Tidak akan hilang melayu di dunia. Meskipun masyarakat Melayu kaya dengan bahasa serta dialek yang cukup unik mengikut faktor geografi, namun kebanyakan generasi muda masa kini lebih gemar ‘merojakkan’ bahasa. Budaya tersebut agak normal memandangkan kini sudah menjadi bahasa pertuturan harian. Namun sedarkah anda bahawa percampuran Bahasa Melayu dan Inggeris sebenarnya meletakkan identiti bangsa kita…

Semasa

Foto Da’i Syed berg4ri di mahkamah ters3bar. Status terbaru bapa tarik perhatian ramai

Pendakwah yang dicungkil bakatnya daripada program realiti itu didakwa melakukan perbuatan jijik tersebut di Studio I-Soho, Seksyen 7, Shah Alam dalam kejadian pada 11 September tahun lalu. “Dalam kejadian sekitar jam 8 malam itu mang-sa perempuan berusia 23 tahun telah keluar dengan suspek yang baru dikenali di laman sosial Instagram dengan menaiki kereta milik suspek…

Hiburan

Tanpa Rasa BersaIah Suruh Cik B Pergi Kruskan Badan Dan Cantikkan Muka. Sekali Cik B Balas, Terdiam Terus

Namanya dikenali sebagai anak kepada ahli perniagaan dan jutawan kosmetik Dato Seri Vida, namun siapa sangka Cik B kini seolah-olah berdiri atas kaki sendiri. Kini bergelar pelakon, Cik B bukan sahaja mempunyai bakat seperti ibunya dalam berniaga tetapi juga berbakat dalam bidang lakonan. Namun bagi sesetengah orang pasti terfikir bukan mudah menjadi seseorang seperti Cik…

Semasa

Ramai Terlepas Pandang Ada Sesuatu Menteri Kewangan Sebut Walaupun Akaun 1 Boleh Dikeluarkan

Kerajaan mengumumkan semua ahli Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) yang terjejas pendapatan dibenarkan mengeluarkan wang daripada Akaun 1 mereka dibawah program i-Sinar. Menteri Kewangan, Tengku Datuk Seri Zafrul Tengku Abdul Aziz berkata, kebenaran itu tidak mengira sama ahli KWSP yang hilang pekerjaan atau yang terkurang pendapatan pada tahun ini. “Setelah berbincang dengan pengurusan KWSP pagi…

Hiburan

Kru Mael Totey MeninggaI Dunia Selepas Pengs4n Di Set, Syahmi Ded4h Kata-Kata Arw4h Paling Diingati

Selebriti media sosial popular di YouTube, Syahmi Syazli memaklumkan salah seorang kru Mael Totey The Movie yang dikenali sebagai Abang Ricky telah kembali ke Rahmatullah. Syahmi berkata, dia difahamkan arwah pengsan di sebuah set penggambaran semalam sebelum disahkan meninggal dunia. “Saya dapat berita seorang kru Mael Totey The Movie, Abang Ricky (grip) telah kembali ke dunia abadi.…